Yazar "Topdaş, Elif Feyza" için listeleme
-
Artvin İlinde Geleneksel Olarak Üretilen Farklı Marmelat Çeşitlerinin Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri, Antioksidan Aktiviteleri ve Fenolik Profilleri
Bu çalışmada, Artvin İli’nde yetişen kuşburnu (Rosa canina L.), kızılcık (Cornus mas L.), çakal eriği (Prunus spinosa) ve Ahlat armudu (Pyrus elaeagrifolia) meyvelerinden geleneksel olarak üretilen marmelatların toplam ve ... -
Kızılcık (Cornus mas L.) Ezmesi İlaveli Dondurmanın Antioksidan Aktivitesi, C Vitamini İçeriği, Fiziksel, Kimyasal ve Duyusal Özellikleri
Bu araştırmanın amacı, kızılcık ezmesinin (KE) dondurmanın kalite özelliklerine etkisini incelemektir. Dondurma üretimi için, dört farklı seviyede (%0, 5, 10 ve 15, w/w) KE dondurma miksine ilave edilmiştir. KE seviyesinin ...